Information om aqualex.dk

Denne side kunne også hedde Hjælp til Siden. Det er siden, hvor der er hjælpende oplysninger som forhåbentligt kan guide dig nogenlunde ubesværet rundt på alle siderne.

Klik på nedenstående kategorier, og du bliver sendt ned ad siden til de respektive emner, hvor du får en lille forklaring om hvad de forskellige knapper indeholder.


Knapperne til venstre:

Linné | Taxonomi | Latinske navne | Synonymer
Populærnavne | Botanik | Geografi | Ordbogen
Omregninger | Links | E-mail

Knapperne til højre:

Crew | Opdateringer

Øvrige emner:

Udskriv | Billeder/tegninger | Fremtiden


Linné

Her får du en let gennemgang af den videnskabelige historie, som gik forud for Carl Linné, samt hvad han var for en fyr, og ikke mindst hvad han bedrev. Også hvad hans meritter afstedkom, og hvilke "konsekvenser"  de indebar for eftertiden, kan du læse lidt om.

5Top

Taxonomi

Her finder du en beskrivelse af, hvilke regler som gælder når man navngiver dyr og planter. Der følger selvfølgelig også en udførlig forklaring på hvad disse regler går ud på.

5Top

Latinske navne

Her er liste op og liste ned, med latinske navne på fisk og planter (og senere koraller), som er oversat til dansk.
Listen er af gode grunde endnu ikke fuldstændig, men der vil løbende komme nye oversættelser til.
Du kan også prøve at finde ordet i søgefunktionen på forsiden.

5Top

Synonymer

Denne kategori er under udarbejdelse af Erik Lind Larsen, og vil indeholde en liste af alle de ugyldige latinske navne som fiskene efterhånden får hæftet på sig.

5Top

Populærnavne

Hvis du i din søgen efter viden, er gået i stå med et populærnavn, kan du her få en "oversættelse" til det latinske navn. Det latinske navn på en art, "åbner alle døre" når det gælder information på internettet.

5Top

Botanik

Her får du en kort forklaring på nogle af de botaniske fagudtryk, som man støder på i plantebøgerne. Også her er der et udskriv-link, på samme måde som i ordbogen.

5Top

Geografi

Her kan du få en generel beskrivelse af nogle af de områder hvor vores fisk og planter kommer fra.

5Top

Ordbogen

Her kan du finde korte eller lange forklaringer på nogle af de "fagudtryk", som bruges i akvariehobbyen. Klik på et bogstav for at komme videre frem til det ord du søger. Klik på ordet på listen, og du får forklaringen frem.
Listen er af gode grunde endnu ikke fuldstændig, men der vil løbende komme nye fagudtryk til.

5Top

Omregninger

Her er tabeller og formler for næsten alt, hvad man støder på i akvariehobbyen - også hvis man bevæger sig ud i det store udland.

5Top

Links

Under afsnittet: Lignende hjemmesider, kan du finde andre hjemmesider, som har direkte relation til denne, dvs. at de indeholder samme oplysende karakter, blot som sideløbende oplysninger eller med enkelte artikler herom.
Under afsnittet: Vennerne, kan du finde hjemmesider fra dem som enten har hjulpet mig igang med denne, eller som jeg synes er rigtig gode, dvs. har stor oplysningsværdi.
Som det sidste afsnit har vi annoncørerne.

5Top

E-mail

Her kan du skrive til mig om ris eller ros, eller endnu bedre: Skriv hvis du har nogle oversættelser, som du synes skal med i Latinske navne. Du får naturligvis æren af at have dit navn stående, medmindre du ønsker at være anonym.
Skriv også til mig, hvis du vil have en forklaring på et eller andet fagudtryk - så kommer den i Ordbogen hurtigst muligt. Og du får naturligvis direkte besked, når den er der...

5Top

CREW

Her får du en nærmere præsentation af de skribenter som skriver til aqualex.dk, og det er prominente personer med livslange erfaringer udi akvariehobbyen.

5Top

Opdateringer

Besøger du denne side ofte (og det håber jeg selvfølgelig at du gør), kan du ved at klikke på knappen Opdateringer, hurtigt se om det er værd at klikke videre på hjemmesiden efter nyt. Her bliver der listet op med hvad der er sket hvornår. Det bliver egentligt til en slags historiebog for siden.

5Top

Udskriv

På nogle af siderne er der en blå udskriv-knap nederst til højre. Når du klikker på den, åbnes dokumentet i et nyt vindue i en printvenlig version (dog uden illustrationer), og det er så meningen at du skal trykke på din egen udskriv-knap oppe i din værktøjslinie.

5Top

Billeder/tegninger

Jeg prøver såvidt muligt at tilføje billeder og/eller illustrationer hvor det er relevant. Men da jeg ikke besidder overvældende meget materiale, samt at det tager tid at få lov at bruge andres, er det en niche som beklageligvis halter en del bagefter. Men kommer tid kommer råd - de skal nok finde vej hertil...

5Top

Fremtiden

Denne side er hele tiden under udvikling, og jeg har mange planer for den. Af fremtidige og allerede planlagte kategorier kommer: Sygdomme.

5Top