Jesper Thorup
 
01-05-2005

Fødselsår: 1966
Bopæl:
Stavtrup ved Århus
Medlem af:
Århus Akvarieforening - Skandinavisk Killi Selskab.
Hjemmeside:
www.fishbreeding.dk
 

Jesper Thorup brugte en ferie i Thailand til at fange fisk i. Her beundrer han en selvfanget kampfisk.


Sådan startede det:

   Jesper havde som 8-årig, et akvarium sammen med sin far, som dog efter nogle år blev nedlagt, og aldrig genopstod.

   Efter nogle år, flyttede Jesper til Århus, fik job, og stiftede familie. Én i omgangskredsen havde et par akvarier med nogle store sydamerikanske cichlider, og efter at ha´ kigget på dem i nogle år, syntes Jesper at det kunne være sjovt at prøve at ha´ akvarier igen - det var i April 1996.

   Det blev til et foræret 60-ltrs., og efter at det blev indrettet efter alle kunstens regler, blev der indkøbt 3 Guppyer - en flot han, og 2 hunner. Næste morgen var trioen der stadig, men med yderligere ca. 30 unger, og nu var Jesper solgt...

   I Oktober 1996 holdt Århus Akvarieforening deres legendariske 60 års jubilæumsudstilling, En Verden af Liv, som Jesper besøgte begge dage der var åbent. Han meldte sig også ind i Århus Akvarieforening, og så gik det stærkt: Han kom i bestyrelsen i 1998, og i perioden 1999-2000 var han formand.


Siden hen:

   Akvaristisk kastede Jesper sig over Pansermaller, Ungefødende Tandkarper og Dværgcichlider, men det var ikke nok bare at holde dem. Næh, - de skulle opdrættes, skulle de..!

   Det med opdræt blev efterhånden hovedtemaet i Jesper´s akvaristiske univers, og han kastede sig også ud i opdræt af f.eks. Tetra, Barber, Gobi og Labyrintfisk. Det eneste han ikke havde prøvet var Killi´erne.

   Kassereren i Århus Akvarieforening, Michael Snebang havde en hel kælder fyldt med udelukkende forskellige killi-fisk, og Jesper vidste udmærket godt, hvor flotte de var. I 1999 var han med en god ven i Hong Kong og Thailand og her fangede han nogle fisk som senere viste sig at være den meget almindelige killi-fisk, Aplocheilus panchax, og dette blev Jesper´s debut med killifisk.


Idag:

   Siden har det udviklet sig til, at Jesper efterhånden kun holder killi-fisk, og på en eller anden måde går det også meget godt i tråd med opdrætsmanien. Specielle killi-fisk er ofte ret vanskelige at skaffe, så hvis man vil holde fast i dem, er der ikke andet at gøre end at opdrætte dem. Specielt de annuelle arter, skal der arbejdes med hele tiden, hvis man vil beholde dem.

   I de sidste par år har Jesper haft en målsætning om, at han skulle opdrætte 10 nye arter hvert år for at sikre sig, at der fortsat skete noget nyt.

   Udover at holde fisk i sine akvarier, holder Jesper også akvariefisk udendørs i store kar/baljer i de varmeste sommermåneder.

 

Læs også om:
 
punkttegn Poul H. Andersen
punkttegn Erik Lind Larsen


7
Tilbage